9 Kasım 2014 Pazar

Blogger Tavsiyeleri (YENİ)

Gün geçtikçe mevcut bloggerların yerine yeni bloglar eklenirken çoğu kişi yanlış adımlarda yürüyor. Buda blogun verimini düşürüyor. Bir çok blog yazarı başka bir blogdan etkilendiği için blog açmaya karar verdiği bir doğrudur. Kendi blogunuzu açmadan evvel blogun türünü ve konusunu belirlemeniz daha iyi ve etkili olacaktır. 

Yeni blog yazmaya başlayanlar bunu göz önünde bulundurmayıp akıllarına ne geliyorsa paylaşıyorlar. Buda blogun kalitesini düşürüyor. Eğer kaliteli bir blog yazmak istiyorsanız sadece tek bir konuda özgün bir şekilde blog yazmalısınız. Ordan burdan alıntı yapıp paylaşmayın. Özgün yazın ki blogunuzun ziyaretçisi artsın. Örn: Kişisel, teknoloji, yemek, vs vs ..


Blog yazmak sadece bunla kalmıyor. Blogun görünümü, yayının sıklığı, yayınların uzunluğu kısalığı ve dipnotlar çok önemlidir. En önemlisi ise yazacağınız konu hakkında değişik sitelere girip araştırma yaparak kendi fikirlerinizi ortaya koyabilirsiniz, buda size ek bir avantaj sağlayacaktır.

Yazdığınız blogu güncel tutun ki ziyaretçilerinizi kaybetmeyin. Ama yayın sıklığını abartıp sitenizi kötü duruma getirmeyin. Kişisel bir site yazıyorsanız en kötü günde 2 özgün yayın girmelisiniz ve yayınınızı ne çok az ne de çok yazıyla doldurup okuyucuyu sıkmayın. Teknoloji, yemek, moda, haber vs blog yazıyor iseniz en kötü günde 5-6 yazı girmelisiniz. Tabii ziyaretçiyi sıkmamak kaydıyla. 

Blogunuz düzenli olsun. Dağınık bir blog bir numaralı takipçi kaybıdır. Bu yüzden tema seçiminizi düzgün yapın. Popüler olan kişisel bloglara baktığınızda hepsinin kendine özgü teması olduğunu göreceksiniz. Tavsiyem kendinize özel bir tema ile kişisel blog açmanız. Çünkü blog sahibi yüzde doksan temasıyla yüzde onda yazdıklarıyla tanınır. Popüler olan kişisel bloglara bakabilirsiniz.

Peki blog da ki yazdığınız yazıları okuyucuya nasıl ulaştırıp memnun edeceksiniz. Bunun için sosyal medya alanında çevreniz olması yeterlidir. Facebook sayfa ve gruplar, twitter, google plus veya pinterest gibi aktif kullanışlı hesaplarda paylaşarak sitenizi, yazılarınızı yayımlayabilirsiniz...

Son olarak kendinizi okuyucuya tanıtın ki sizin yararınıza olsun ;)


Eğer başka sormak istediğiniz olursa yorum yaparak bildirebilirsiniz...
Share:

0 yorum:

Yorum Gönder


Yorum Kuralları

1) Lütfen aynı yorumu 2-3 kez göndermeyin.

2) Küfür veya argo, spam içeren ve konuyla alakası olmayan yorum yapmayın.

3) Yorumlarınızı düzgün bir türkçeyle yazınız

4) Youtube ve hizliresim.com haricinde yorum içi link veren yorumlar barındırılamaz, silinir.

5) Gmail hesabınız yoksa Anonimi seçerek yorum yazabilirsiniz

6) Yazdığınız yoruma cevap yazıldığında haberdar olmak için yorum formunun sağ alt köşesinde bulunan E-posta yoluyla abone ol linkine tıklayabilirsiniz.

7/24 Burdayım çekinmeyin yorum yazın.