8 Ekim 2014 Çarşamba

On Parmak Nedir?


merhaba arkadaşlar bugün sizlere çok güzel bir konuyu anlatacağım. kendinizi test edebiliceginiz bir uygulama öncelikle...
Bu Siteye Tıklayın.. 
sonra üstte yazılı olan kelimeleri birer birer aşağıdaki kutucuga hızlıca yazın bu uygulama sizin klavye becerinizi ölçer ne kadar hızlı kullanırsanız o kadar iyi bir yere gelirsiniz.

10 parmak klavyeye bakmadan yazma becerisidir. Hızlı yazmayı gerektirmese de on parmak yazanlargenelde en hızlı ve hatasız yazan kişilerdir. 10 Parmak yazan kişi gözleri kapalı dahi olsa yazarken hatayaptığını anlar ve hiç düşünmeden geri silme tuşuna basarak hatasını düzeltebilmektedir. Aynı zamanda on parmak kullanmak psikomotor (bedensel ya da devinişsel) bir davranış olduğu için yoldayürürken bir konuyu düşünmek ve on parmak yazarken bir konuyu düşünmek arasında bir psikomotoreylemin ve bir bilişsel işlemin paralel yürütülmesi gibi bir benzerlik vardır. 

Not: ben 87 yaptım :D
Share:

0 yorum:

Yorum Gönder


Yorum Kuralları

1) Lütfen aynı yorumu 2-3 kez göndermeyin.

2) Küfür veya argo, spam içeren ve konuyla alakası olmayan yorum yapmayın.

3) Yorumlarınızı düzgün bir türkçeyle yazınız

4) Youtube ve hizliresim.com haricinde yorum içi link veren yorumlar barındırılamaz, silinir.

5) Gmail hesabınız yoksa Anonimi seçerek yorum yazabilirsiniz

6) Yazdığınız yoruma cevap yazıldığında haberdar olmak için yorum formunun sağ alt köşesinde bulunan E-posta yoluyla abone ol linkine tıklayabilirsiniz.

7/24 Burdayım çekinmeyin yorum yazın.