16 Eylül 2014 Salı

Alexa ?


Alexa Internet
Alexa Internet, Inc ticari web trafik verilerini Amazon.com bir Kaliforniya merkezli iştiraki şirketidir. 1996 yılında bağımsız bir şirket olarak kurulan, Alexa Bu araç çubuğu şirketin web trafiği raporlama için temelini oluşturan, tarama davranışına veri toplar ve saklanır ve analiz edilir Alexa web sitesine aktarır 1999 yılında Amazon tarafından satın alınmıştır. Kendi web sitesine göre, 2014 itibariyle, Alexa trafik verileri, küresel sıralamada ve 30 milyon web sitelerinde ve diğer bilgileri içerir, ve web sitesi üzerinden aylık 8,8 milyon kişi tarafından ziyaret edilmektedir.
Tarih

Alexa Internet Amerikan web girişimciler Brewster Kahle ve Bruce Gilliat tarafından 1996 yılında kurulmuştur.Şirketin adı antik dünyanın bilginin büyük depo ve bilginin benzer bir mağaza olmak için internetin potansiyeli arasında bir paralellik, İskenderiye Kütüphanesi hürmeten seçildi.

Şirket kullanıcı topluluğunun trafik modelleri göre, bir sonraki nereye internet kullanıcılarının öneri verdi bir araç çubuğu sundu. Her site için alexa da sunulan içerik ziyaret: kime o birçok diğer siteler buna işaret nasıl vardı, kaç sayfa, tescil edildi, ve nasıl sık güncellenen edildi.

Onlar sürünerek olarak Alexa operasyonu web sayfalarının arşivlenmesi içerir. Bu veritabanı Wayback Makine erişilebilir internet arşivinin oluşturulması için temel olarak görev yaptı. 1998 yılında, şirket Kongre Kütüphanesi'ne, arşiv boyutu iki terabayt bir kopyasını bağışladı. Alexa Web taradığı ile Internet Archive sağlamaya devam etmektedir.

Şirket uzakta bir "akıllı" arama motoru sağlama orijinal vizyonu taşınmış gibi 1999 yılında, Alexa Amazon stokta yaklaşık US $ 250 milyon Amazon.com tarafından satın alınmıştır. Alexa erken 2002 yılında Google ile bir ortaklık başladı ve 2006 yılının Mayıs ayında 2003 yılının Ocak ayında web dizini DMOZ ile, Amazon arama sonuçları sağlayıcısı olarak Live Search ile Google yerine. Aralık 2006 yılında, Amazon Alexa Görüntü Search yayınlandı. In-house inşa edilmiş, o şirketin Web platformu üzerine inşa edilecek ilk büyük uygulama oldu.

2005 Aralık ayında, Alexa Web hizmetleri ve API'ler bir dizi kapsamlı üçüncü parti programlar için kapsamlı arama indeksi ve Web-tarama tesisleri açıldı. Bunlar başka Alexa kendi sunucularında veya çalıştırabilir dikey arama motorları inşa etmek, örneğin, kullanılan olabilir. Mayıs 2007'de, Alexa, üç sitelere sınırlı karşılaştırmalar gerektiren kendi API değiştirdi Flash kullanarak gösterilen gömülü grafikler boyutu azalır ve zorunlu gömülü BritePic reklam ekledi.

Nisan 2007'de, dava Alexa v. Hornbaker Statsaholic hizmeti tarafından marka ihlali durdurmak için dava açıldı.Davada, Alexa Hornbaker kar için trafik grafikler çalmak olduğunu iddia ve onun sitenin birincil amacı Alexa sunucuları tarafından oluşturulan grafikler görüntüler oldu. Hornbaker 19 Mart 2007 tarihinde yaptığı hizmet adından terimini Alexa kaldırıldı.

27 Kasım 2008 tarihinde, Amazon Alexa Web Search artık yeni müşteri kabul ve hizmet kalktı veya Bundan sonra 26 Ocak 2009 tarihinde mevcut müşteriler için durdurulan olacağını duyurdu Alexa tamamen analitik odaklı bir şirket haline geldi.

31 Mart 2009 tarihinde, Alexa web sitesinde ortalama her kullanıcı başına sayfa görüntüleme, hemen çıkma oranı, ve kullanıcı süresi dahil yeni web trafiği ölçümlerini sunan, bir büyük yeniden yapıldı.İlerleyen haftalarda, Alexa ziyaretçi demografik, tıklatma ve arama trafiği istatistikleriyle dahil olmak üzere diğer özellikler ekledi. Bu yeni özellikler, Compete.com ve Quantcast gibi diğer web analitiği hizmetleri ile rekabet edebilmek için tanıtıldı.
Araç Çubuğu

Internet Explorer, Firefox ve Google Chrome web tarayıcıları için araç çubuğu kullanıcıları - Alexa internet trafiği bir takım örnek izleme, esas siteleri yer alıyor.Alexa Toolbar Amazon.com ve Alexa ana ve kullanıcı ziyaret ediyor sitenin sıralaması Alexa bağlantılar, bir pop-up engelleyici, bir arama kutusu içerir. Ayrıca kullanıcı harici, ilgili sitelere sitesi ve görünümü bağlantı hızı sağlar.

2005 yılının başlarında, Alexa şirketin aktif kullanımı ile ilgili istatistiklerin vermedi gerçi, araç çubuğunun 10 milyon indirme olmuştu belirtti. Internet Explorer 7 için Alexa Toolbar önce Microsoft Defender tarafından zararlı yazılım olarak işaretlendi. Amazon kendi A9 çubuğunu terk sonra bir üçüncü taraf tarafından sağlanan Firefox eklentisi tek çözüm olarak görev yaptı. 16 Temmuz 2007 günü, Alexa Firefox Sparky adında resmi bir araç çubuğu yayınladı. Başlangıçta, web sayfaları sadece Alexa Toolbar yüklü, ve belirli bir izleyici alt grubu sıralamasında yer almak için isteksiz olsaydı önyargılı olabilir vardı kullanıcıları arasında sıralanmıştır. Bu, özellikle daha az ziyaret edilen siteler için, temsili Alexa kullanıcı tabanı tipik Internet davranış ne kadar üzerinde bazı tartışmalara neden oldu. 2007 yılında, Michael Arrington öncesinde Google YouTube'u sıralaması dahil comScore web analitiği hizmeti, veri çelişiyor bilinen Alexa sıralamasında örnekler sundu.

16 Nisan 2008 günü, birçok kullanıcı Alexa sıralamasında dramatik değişiklikler bildirilmiştir. Alexa onlar şimdi "Alexa Toolbar kullanıcılarının da ötesinde" hesabı daha fazla veri kaynaklarından içine alacağını iddia, onlar güncelleştirilmiş bir sıralama sistemi piyasaya ettiğini bir duyuru ile gün içinde bu daha sonra doğruladı.

Antivirüs şirketleri bir dizi Alexa araç çubuğunu değerlendirilmiştir. McAfee gibi adware sınıflandırır, Symantec, "trackware" olarak araç çubuğunu sınıflandırır "Potansiyel İstenmeyen Programı." McAfee Site Advisor "Bazı insanlar adware veya diğer olası istenmeyen programlar düşünün ... indirme küçük bir kısmını." A "önemli bir sorun" ama uyarı bulma "yeşil" olarak Alexa site fiyatları

sertifikalı istatistikleri
Alexa Pro kullanarak, site sahipleri bir sitenin trafik verilerine Alexa tam erişim sağlar "sertifikalı istatistikleri," kayıt olabilirsiniz. Veya sahibinin tercihine bağlı olarak, göstermek değil - - ​​Alexa görüntülemek için izin, Alexa tüm trafik verileri gönderir kendi web sitesi her sayfada Site sahipleri giriş JavaScript kodu olarak sayfa görünümleri ve benzersiz sayfa olarak doğru istatistikleri.
Alexa nedeniyle Alexa ve site sahipleri arasındaki gizli anlaşmalar, Alexa Pro hesapları olarak kayıtlı bazı web siteleri için web sitesi sıralamasını artırma konusunda şüpheleniliyor.

Share:

0 yorum:

Yorum Gönder


Yorum Kuralları

1) Lütfen aynı yorumu 2-3 kez göndermeyin.

2) Küfür veya argo, spam içeren ve konuyla alakası olmayan yorum yapmayın.

3) Yorumlarınızı düzgün bir türkçeyle yazınız

4) Youtube ve hizliresim.com haricinde yorum içi link veren yorumlar barındırılamaz, silinir.

5) Gmail hesabınız yoksa Anonimi seçerek yorum yazabilirsiniz

6) Yazdığınız yoruma cevap yazıldığında haberdar olmak için yorum formunun sağ alt köşesinde bulunan E-posta yoluyla abone ol linkine tıklayabilirsiniz.

7/24 Burdayım çekinmeyin yorum yazın.