24 Haziran 2014 Salı

Yüksek teknoloji eldiven siz deli bile olsanız size Braille alfabesini öğretebilir


Georgia Tech araştırma ekibi harika, yüksek teknoloji eldiven yapma işinde olduğu gibi görünüyor - onların en son biri, örneğin, başka bir şey yapıyor olsanız bile size Braille öğreteceğiz. Onlar yıl önce tasarlanmış piyano-öğretim eldiven benzer şekilde, bu yeni çifti önceden ayarlanmış Braille cümleleri ile karşılık farklı desen her boğum o vızıltı motorlar titreşimli gelmiştir. Eldiven nasıl çalıştığını iyi sınamak için, 30 dakika boyunca bir oyun oynamak için bir deney sırasında gönüllülerin sordu ses ipuçları ile birlikte motorlar vızıltı ederken. Konular yarım saat sonra ifadeler yazdığınız zaman, araştırmacılar hatta mükemmel puanları almak ile, onların cevaplar çoğunlukla doğru olarak bulundu.

Daha da iyisi, güya önce Braille okudu hiç konular, testten sonra rastgele cümleleri yazın, aynı zamanda okumak ve bazı Braille harfleri tanımak olabilir sadece. Her yeni teknoloji gibi, araştırmacılar hala daha testler yapıyorlar, ancak eldiven daha kör insanların dil öğretimi ile yardımcı olmak için büyük bir potansiyele sahip. Giyilebilir da daha kolay sonra hayatında onların görüş kaybedenler için Braille (master yıllar götüreceğiz şey) öğrenmek için yapmak olabilir.
Share:

0 yorum:

Yorum Gönder


Yorum Kuralları

1) Lütfen aynı yorumu 2-3 kez göndermeyin.

2) Küfür veya argo, spam içeren ve konuyla alakası olmayan yorum yapmayın.

3) Yorumlarınızı düzgün bir türkçeyle yazınız

4) Youtube ve hizliresim.com haricinde yorum içi link veren yorumlar barındırılamaz, silinir.

5) Gmail hesabınız yoksa Anonimi seçerek yorum yazabilirsiniz

6) Yazdığınız yoruma cevap yazıldığında haberdar olmak için yorum formunun sağ alt köşesinde bulunan E-posta yoluyla abone ol linkine tıklayabilirsiniz.

7/24 Burdayım çekinmeyin yorum yazın.